Мъж от Плевен твърди, че МВР са го изкарали наркоман.Срещу Добромир

...
Мъж от Плевен твърди, че МВР са го изкарали наркоман.Срещу Добромир
Коментари Харесай

Мъж от Плевен: МВР ме изкараха наркоман, аз дори цигари не пуша! СНИМКИ

Мъж от Плевен твърди, че Министерство на вътрешните работи са го изкарали наркоман.

Срещу Добромир Маринов се води досъдебно произвеждане, повода - мъжът е хванат да кара след приложимост на опиати, това излиза наяве от известие на Министерство на вътрешните работи. Мъжът е тестван и за алкохол, като техническото средство регистрира 0 промила.

В 15:24 часа на 17 юни на улица " Върбишко шосе " в Плевен 33-годишният Добромир Маринов, който е управлявал лек автомобил " Пежо ", е тестван от полицейски екип. Направеният наркотест с техническо средство е отчел позитивна проба за амфетамин. Издаден е ваучър за здравно проучване и нарушителят - както го назовават от Министерство на вътрешните работи, е дал кръвна проба за химически разбор.

Добромир е арестуван за с полицейска мярка за период до 24 часа. В прессъобщение ОД Министерство на вътрешните работи - Плевен е посочено, че проверяващ служител на реда продължава работата за закононарушение по член 343 " б ", алинея 3 от Наказателен кодекс.

Информативно: Съгласно член 343 " б ", алинея 3 от Наказателен кодекс който ръководи моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, се санкционира с отнемане от независимост от една до три години и с санкция от петстотин до хиляда и петстотин лв.. Според ал.4 в случай че действието по ал.3 е осъществено наново, наказването е отнемане от независимост от една до пет години и санкция от петстотин до хиляда и петстотин лв..



Каква е версията на Добромир Маринов, който твърди, че е наклеветен наркоман?

Мъжът споделя, че след негово нарушаване на пътя, а точно погрешно паркиране, е бил посетен от полицейски чиновници, които са се държали извънредно жестоко с него. Той подал сигнал на тел. 112 за грубото отношение на чиновниците, а по-късно получил телефонно позвъняване. Добромир твърди, че въпросното позвъняване е било от дежурен, който го заплашил с думите: " Сега ще видиш какво ще стане ".

" Аз съм съзнателен и знам, че няма какво да укривам. След 10 минути бях пред КАТ или по тъкмо - на паркинга пред КАТ. След направени инспекции органите откриха, че аз използвам амфетамин и кошмарът стартира ", категоричен е мъжът.

Добромир споделя, че са го разхождали из незабавното с белезници на ръцете, с цел да даде проба за химически разбор.

" Задържаха ме за 24 часа, брачната половинка ми цяла нощ заставам пред ареста, а двете ми деца станаха очевидци на всичко, което се случи. И се запитвам - по какъв начин да им обясня, че не съм отговорен ", прибавя още Добромир.

Заради " положителения " тест за амфетамин, мъжът е останал без брошура.

" Отнеха ми книжката, като кръвните проучвания ще излезнат след най-малко 4 месеца, а дотогава кой ще ми храни фамилията? ", пита той.

След като излязъл от ареста, Добромир Маринов посетил УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". Там му е бил изработен тест за приложимост на наркотични субстанции. Резултатът е отрицателен.

" Посетих болница " Пирогов ", където ми направиха цялостен тест, тъй като съм сигурен в себе си. Аз даже цигари не пуша! Прилагам и резултатите, където се вижда, че не съм използвал наркотични субстанции. И в този момент какво? Кой ще носи отговорност? Докога ще разрешаваме хора, които би трябвало да работят за нас и да ни пазят, да си играят с нашия живот? ", пита още Добромир.

Мъжът към момента не е решил дали ще съди Министерство на вътрешните работи поради подправено позитивния тест за дрога.

Към този миг от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Плевен не са коментирали изказванията на водача.



В поредица от следствия на Тина Ивайлова и GlasNews.bg неведнъж разказахме по какъв начин след рутинна инспекция на пътя, можеш да се окажеш прстъпник пред обществото, без да си нарушил закона. Набедени " наркомани " в следствие се оказват с чисти проби. Само че, истината се открива след дълъг интервал от време, когато е подготвен резултатът от кръвната проба.

Показахме ви опити по какъв начин хапчета без рецепта за деца те пращат в ареста за 24 часа или такива със зелена рецепта. Чухте и разказите на водачи за арести, претършуване, отнета брошура и оскърбление след изработен Drug Chek. Припомнете си:

Заглавната фотография е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР